Orășeni lăsați fără apă pe vreme de pandemie

Orășeni lăsați fără apă pe vreme de pandemie

În plină vară și în plină pandemie, când toți specialiștii recomandă igienizarea mâinilor cât mai des, mii de oameni dintr-un oraș al județului nu au apă la robinete. Se întâmplă la Flămânzi, acolo unde apa potabilă nu curge de aproape o săptămână, iar oamenii sunt nevoiți să care apă cu gălețile de la fântânile din oraș. Nu este pentru prima dată când se întâmplă asta, ci în fiecare an, însă atunci nu aveau apă câteva ore pe zi, dar acum apa nu mai curge la robinete de zile întregi.

Situație revoltătoare pentru locuitorii din orașul Flămânzi. De mai multe zile, oamenii nu au apă la robinete. Apa s-a întrerupt chiar în una din zilele caniculare de la sfârșitul săptămânii trecute. Situația este cu atât mai gravă cu cât suntem în plină pandemie de coronavirus, iar specialiștii ne sfătuiesc să ne spălăm pe mâine cât mai des posibil și să respectăm igiena. În aceste condiții, orășenii sunt nevoiți să facă rând la fântânile din localitate și să se roage de vecini să ia o găleată de apă.

Iar pentru cei care locuiesc la etajele superioare, aprovizionarea cu apă este un calvar.

Situația durează de ani de zile, spun localnicii. În fiecare vară, când temperaturile cresc, iar atmosfera devine irespirabilă, oamenii din orașul Flămânzi se trezesc fără apă la robinete. Spun că în ceilalți rămâneau fără apă câteva ore din zi, însă anul acesta, situația s-a înrăutățit. De aproape o săptămână la robinete nu le mai curge un strop de apă.

Însă cei mai afectați de lipsa de apă, sunt agenții economici și magazinele din zonă.

Dacă situați nu se va schimba probleme vor fi și la unitatea de Asistență medico Sociala ”Dr. Elena Popovici”, din Flămânzi.

Reprezentanții societății Nova Apaserv cunosc situația și spun că va fi remediată. Aceștia susțin că de vină ar fi conducta de alimentare cu apă a orașului cre este subdimensionată și nu face față. Sistemul de alimentare cu apă a orașului Flămânzi a fost construit din anii 80, dar după anii 1990 alte patru comune din zonă s-au racordat la acea conductă. Primarul de la Flămânzi spune însă că vina îi aparține tot operatorului de apă, care a permis ca și celelate localități se se racordeze la conducta.

Reprezentanții operatorului de apă dau asigurări că problema localnicilor din orașul Flămânzi dar și a celor din comunele vecine va fi rezolvată în luna august a acestui an, când va fi pusă în funcțiune o nouă conductă de aducțiune a apei. Însă oamenii din Flămânzi se tem că atunci probleme vor fi și mai grave.

Citeste si:

Facebook Comments