VIDEO! Ore on-line şi din toamnă

La mai puţin de două luni înainte de a începe noul an şcolar, autorităţile discută despre reluarea cursurilor…tot în on-line. Primul clopoţel nu va suna, iar pentru elevii care intră în primul an de gimnaziu, de liceu sau pentru tinerii care vor deveni studenți la facultate, va fi foarte greu. Autorităţile însă discută şi alte scenarii ce vor putea fi puse în practică dacă numărul de noi cazuri va creşte în continuare.

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a fost ieri într-o vizită la Iaşi, unde a susţinut şi o conferinţă de presă. În cadrul conferinţei, ministrul a anunţat că varianta deschiderii anului şcolar în formatul obişnuit este puţin probabilă. Cel mai bun scenariu pentru revenirea la şcoală în anul şcolar 2020-2021, într-o primă fază, este ca o parte dintre elevi să meargă la şcoală, pe când cealaltă parte să continue orele în sistem on-line. Urmând după acestea să se facă o rocadă, în funcţie de situaţia epidemiologică.

Aşadar, elevii vor merge la şcoală prin rotaţie. Asta în cel mai bun caz. Însă, în cazul în care cazurile vor creşte enorm de mult, toţi elevii vor face ore doar on-line.

Deja în spațiul public, partenerii educaționali au prezentat câteva din discuțiile pe care le-am avut în acest grup interministerial, și așa cum se știe cel mai bun scenariu va fi, dacă Ministerul Sănătății va face această recomandare, va fi acela în care unii dintre elevi vor fi la școală, iar alții vor urmări cursurile online, urmând să facă rocada, în funcție de situația epidemiologică.”, a declarat Monica Anisie într-o conferinţă de presă, la Iaşi.

Totodată, situaţia cursurilor on-line a stârnit controverse în rândul elevilor şi cadrelor didactice. Peste 250.000 de elevi români nu au posibilitatea să participe la orele on-line. De aceea, până în toamnă problema trebuie rezolvată. Mai mult decât atât, aceştia trebuie instruiţi cum să le folosească. Dar sunt şi cadre didactice care nu sunt pregătite din punctul de vedere al tehnologiei, astfel că şi acestea trebuie instruite.

Citeste si:

Facebook Comments