VIDEO! Oxigenul o problemă pentru pacienții cu COVID 19

Oxigenul riscă să devină mai prețios ca aurul la Botoșani. Odată cu înmulțirea accelerată a botoșănenilor bolnavi de COVID-19, spitalele fac tot mai greu față cazurilor grave. La ora actuală, șefii DSP dar și reprezentanții secției de boli infecțioase spun că nu au suficiente aparate de oxigen pentru a ajuta pacienții cu insuficiență respiratorie. Iar lucrurile se pot agrava dramatic dacă numărul celor infectați cu SARS COV 2 va crește. Fără niciun sprijin de la statul român, autoritățile sanitare au ajuns să apeleze din nou la mediul privat pentru a rezolva situația.

În ultimele 24 de ore numărul botoșănenilor infectați cu SARS-COV-2 a crescut alarmant. Mai precis, au fost înregistrate peste 30 de cazuri noi, un adevărat record în această perioadă. Totodată a crescut și numărul pacienților care au forme medii spre grave, cu nevoie de oxigen.

Din păcate Secția de Boli Infecțioase nu are suficiente stații fixe și nici concentratoare de oxigen pentru a face față unui număr și mai mare de pacienți cu forme grave.

Reprezentanții Secției de Boli Infecțioase spun că au nevoie de aceste aparate pentru a fi siguri că pot interveni la toți pacienții cu insuficiență respiratorie. Și asta în condițiile în care, deja 20 de pacienți, folosesc două tipuri de surse de oxigen, din cauza stării de sănătate.

Mai mult decât atât, unul dintre concentratoarele de oxigen primite la începutul pandemiei de la Mitropolia Moldovei încep să dea semne de oboseală și cel mai probabil se va defecta din cauza folosirii îndelungate.

Chiar și în aceste condiții soarta oamenilor s-a blocat în birocrația românească dar și în bătaia de joc a politicienilor și autorităților centrale din ultimii 30 de ani față de sistemul sanitar. Practic statului îi este greu să asigure în momentul de față aceste aparate foarte costisitoare. În aceste condiții, șefii de la DSP apelează din nou la mediul privat și speră să primească donații pentru a face față situației.

Situația infectărilor cu SARS COV 2 este alarmantă mai ales că de la o săptămână la alta numărul cazurilor aproape s-a dublat, crescând și cel al cazurilor medii spre grave.

Citeste si:

Facebook Comments