VIDEO! Pagube de milioane de euro produse de vreme

Furtuna și grindina ce s-au abătut asupra județului, pe 2 iulie, au făcut prăpăd. Autoritățile au reușit să contabilizeze pagubele, au fost întocmite rapoarte și urmează a fi solicitate despăgubiri de la Guvern. Valoarea totală a pagubelor depășește 3 milioane de euro.

10 unități administrativ teritoriale au fost afectate de vijelie și de grindină. În doar o oră, vremea a făcut prăpăd și a lăsat în urmă oameni disperați, fără acoperiș deasupra capului ori cu terenurile agricole la care au trudit, complet distruse.

Comisiile constituite prin ordin de prefect, au reușit să evalueze pagubele.
Cele mai mari distrugeri s-au produs în orașul Ștefănești. Acolo au fost avariate peste 1.700 de km de drumuri sătești, 40 de locuințe și aproape 2.000 de hectare de teren agricol. Și la Dângeni, pagubele sunt substanțiale. Pe lângă peste 1.000 de km de drumuri comunale distruse, au fost afectate și 51 de case, 2 blocuri de locuințe, centrul medico social și nu numai.

Pagube au fost înregistrate și în localitățile Dobârceni, Gorbănești, Mihălășeni, Ripiceni, Ungureni, Trușești și Vlăsinești.

Primarul comunei Dângeni s-a arătat nemulțumit de valoarea estimată a pagubelor din comuna sa. Cu detalii pe acest subiect revenim în jurnalul de miercuri.

Citeste si:

Facebook Comments