VIDEO! Paradă de candidați la ALDE sub ochii lui Vosganian

Pe principiul, fapte nu vorbe, liderul ALDE Botoșani, Florin Țurcanu, a început să-și construiască echipa pentru alegerile locale. Fostul șef al județului a atras în partid oameni fără istoric politic dar și primari cu experiență, din alte partide. Primii 10 candidați la funcția de primar, din 10 unități administrativ teritoriale, au fost prezentanți astăzi sub ochii vicepreședintelui ALDE de la nivel national, Varujan Vosganian. Vosganian a ajuns la Botoșani pentru a participa la Ziua Cultutii Naționale și și-a încheiat vizita la sediul ALDE unde a expus un program de dezvoltare al Moldovei.

ALDE Botoșani ia avânt puternic iar Florin Țurcanu își propune ținte mari pentru alegerile locale din acest an. În cadrul unei conferințe de presă, Țurcanu a făcut public faptul că ALDE are candidați proprii pentru toate primăriile din județ, oameni competenți, de la fermieri, ingineri, oameni de afaceri ori medici. 10 dintre ei au fost prezenți astăzi la sediul partidului, la o confeirnță de presă la care a participat și vicepreședintele ALDE, Varujan Vosganian. Politicianul de capitală a ajuns la Botoșani încă de ieri pentru a participa la Ziua Culturii Naționale.

Înainte să se întoarcă la București, liberal democratul a fost prezent la o conferință de presă la sediul ALDE. Vosganian a precizat că ALDE va avea candidați proprii la alegerile locale iar la adresa lui Florin Țurcanu a avut doar cuvinte de laudă pentru felul în care s-a mobilizat și a crescut partidul de când a preluat conducerea.

Vosganian nu a venit cu mâna goală ci a adus pe câteva foi și un program pentru Dezvoltarea Moldovei. Mai precis este vorba de proiecte majore pentru infrastructură. Programul este gândit din 2008 doar că niciun Guvern nu l-a pus în practică.

În program se regăsește construirea autostrăzii Târgu Mureș-Ungheni, modernizarea drumului european București-Suceava, prin transformare în autostradă, construirea unor drumuri expres dar și extinderea aeroporutlui de la Iași. Conform unor calculi, aceste proiecte ar putea fi perfectate în următorii 10 ani cu o condiție.

Revenind la alegerile locale. La sediul ALDE au fost prezentați astăzi candidații pentru 10 primării din județ. Astfel, la Răchiți din partea ALDE va încerca să câștige primăria Alberto Irimia, la Trușești Emilian Bunenau, în cursa electorală de la Viișoara va intra Dinu Moroșanu, actual primar din partea PRU, la Păltiniș Costel Romanescu, primar în funcție ales din partea PNL, la Văculești candidează Iulian Vlas, la Vârfu Câmpului fostul secretar al comunei, Emil Sucilă, la Nicșeni Iliescu Iulian, la Gorbănești Ioan Grădinariu iar la Leorda, Cârcu Lică Florin.

Citeste si:

Facebook Comments