VIDEO! Paradisul verde al unui fost luptător

Toată lumea visează la un colț de rai. Acel loc unde să poată fugi de toate grijilile și provocările lumii moderne. Ei bine, un fost luptător în Legiunea Străină, îndrăgostit de muncă și natură încă din copilărie a reușit să-și împlinească acest vis. Acesta a reușit să-și construiască un adevărat paradis verde într-un sat din județul Botoșani, transformând un vechi conac boieresc într-un han agro-turistic cu totul inedit.

În satul Șoldănești, în apropiere de Trușești, chiar în marginea pădurii, de aproape 10 ani s-a născut un adevărat paradis verde dedicat traiului simplu, în mijlocul naturii. Propriu-zis este vorba despre un han agro-turistic, amenajat de Ducu Bucșinescu, un fost luptător în Legiunea Străină. L-a numit simplu ”Fată verde” și pentru fostul legionar este o odă dedicată naturii. Practic totul se obține din natură. Inclusiv curentul electric, apa de băut și mâncarea. Un parc de panouri foto-voltaice asigură energia electrică, fântânile apa de băut iar păsările și grădina toată hrana.

Ducu a stat împreună cu familia la oraș, a renunțat la tot și s-a mutat la țară acum un deceniu. Muncește 16 ore pe zi în grădină dar și pentru oaspeții care-i calcă pragul, dar spune că nu a fost niciodată mai mulțumit.

Practic întregul complex este centrat în jurul unui fost conac boieresc. Mai precis a aparținut familiei lui Ducu Bucșinescu, o familie de boieri moldoveni care au slujit și la curtea lui Ștefan cel Mare. Conacul a fost lăsat în paragină de comuniști și mai apoi transformat în școală sătească.

Ducu a reușit să pună pe picioare vechiul conac și să-l transforme în pensiune agro-turistică abia după ce a strâns bani de investiții. A luptat câțiva ani în Legiunea Străină și a reușit să adune suficient pentru a repara moștenirea străbunicilor.

Odată ce a început munca, botoșăneanul și-a dat seama că trebuie să se descurce mai mult singur. Angajați găsea greu. În ani a reușit să-și facă grădina, pensiunea, sala de recepții, parcul de fotovolatice și celelalte acareturi.

Una dintre piesele de rezistență ale paradisului verde de la Șoldănești este beciul boieresc vechi de aproape 200 de ani. Ducu Bucșinescu l-a amenajat în totalitate după o muncă titanică, transformându-l într-o veritabilă cramă. În perioada comunistă beciul a fost transformat într-o groapă de gunoi.

Ultimul proiect al botoșăneanului este total inedit. În curtea vechiului conac, Ducu Bucșinescu construiește căsuțe antice pentru vizitatori. Inspirat deopotrivă de istoria locuințelor dar și de desenele animate preferate, botoșăneanul a făcut deja o casă din piatră, o cabană din lemn dar și o vizuină de hobbit.

Nu în ultimul rând botoșăneanul a reușit să facă o zonă de picnic plus un spațiu de aventură pentru copii dar și pentru adulți. A plantat chiar și un mic parc dendrologic cu numeroase specii de arbori. Pentru Ducu Bucșinescu este propriul colț de rai.

Citeste si:

Facebook Comments