VIDEO! Paramedici botoșăneni, în ajutorul salvatorilor de la Suceava

În ajutorul vecinilor. 9 paramedici botoșăneni au plecat de ieri seară la Suceava pentru a-și ajuta colegii în lupta crâncene pe care aceștia o duc în focarul de coronavirus. Paramedicii botoșăneni vor încadra ambulantele SMURD din rezerva operativa a Inspectoratului pentru Situații de Urgență din Suceava.

Paramedici botoșăneni, alături de colegii lor de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Bucovina” al Judeţului Suceava
Începând seara trecută, în urma deciziei Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, nouă paramedici botoșăneni vor interveni pentru a acorda primul ajutor calificat sucevenilor care se luptă cu coronaviruslui. Măsura a fost luata ca urmare a deficitului de personal de la Serviciul Județean de Ambulanta Suceava, cauzat de răpândirea viruslui SARS CoV 2.

În județul Suceava sunt aproape 1500 de oameni diagnosticați cu coronavirus, iar dintre aceștia peste 700 sunt cadre medicale. Tot în județul vecin a fost înregistrat și cel mai mare număr de decese. Aproape 60 de persoane decedate din totalul de 229 înregistrate la nivelul întregii țări , raportate până acestă după amiază, sunt sun județul Suceava.

Citeste si:

Facebook Comments