VIDEO! Partidul Național Liberal a împlinit 143 de ani

Liberalii botoșăneni au sărbătorit 143 de ani de la înființarea partidului. Evenimentele au cuprins atât comemorarea personalităților importante ale Partidului Național Liberal, rememorarea bogatei istorii a liberalismului românesc dar și organizarea unor concursuri și activități artistice.

Acum 134 de ani lua naștere Partidul Național Liberal, una dintre cele mai importante formațiuni politice românești ale secolului al XIX lea și începutul celui de-al XX lea. Cu această ocazie, liberalii botoșăneni au marcat acest eveniment printr-o serie de manifestări. Totul a început cu depunerea unei coroane de flori la bustul marelui om politic și intelectual român, Ion Pillat, amplasat în Parcul de la Junior.

După acest moment solemn, liberalii botoșăneni au continuat seria de acvitivăți dedicate sărbătorii partidului la Muzeul Județean de Istorie. În sala mare a instituției a fost prezentată de specialiști în domeniu a parte a istoriei Partidului Național Liberal. La eveniment a participat o audiență numeroasă.

Primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, un exponent important al liberalismului botoșănean a ținut la rândul său să vorbească despre importanța acestui curent politic în România interbelică dar și a secolului al XIX lea.

Cu ocazia acestui eveniment, liberalii au organizat și un concurs destinat tinerilor elevi, pe teme istorice privind în special evolutia și contextul în care s-a format Partidul Național Liberal. Câștigătorii au fost premiați, primind vouche-re pentru cărți și rechizite.

Tinerii care au participat la eveniment dar mai ales la concurs spun că au avut o ocazie bună de învățat despre evoluția partidului în istorie.

Totodată evenimentul a fost completat cu momente artistice, prezentări video și alte alocuțiuni, inclusiv un mesaj transmis de Victor Orban.

Citeste si:

Facebook Comments