VIDEO! Pas important pentru modernizarea drumului Botoșani-Târgu Frumos

Pas important pentru modernizarea drumului Botoșani – Târgu Frumos. Ieri la București a fost semnat contractul de proiectare și execuție pentru drumul ce le face viața un calvar conducătorilor auto care circulă spre Iași. Deputalul liberal, Cristian Achiței dă asigurări că lucrările de modernizare vor începe în această toamnă, cel mai probabil în luna octombrie.

Drumul Botoșani- Târgu Frumos a fost subiect de campanie electorale la mai multe tururi de scrutin. Botoșănenilor li s-a promis în nenumărate rânduri că șoseaua care le dă mari bătăi de cap va fi reabilitată și că vor circula la Iași, în condiții decente. Dar, în anul de grație 2020, oamenii sunt nevoiți să circule tot pe un drum ciuruit de gropi. Liberalul Cristian Achiței spune însă că lucrurile se vor schimba în acest an. Ieri, la București, a fost făcut un pas important pentru modernizarea șoselei.

În urmă cu o săptămână la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a fost semnat și contractul pentru drumul Botoșani- Ștefănești.

Lucrările nu vor începe însă imediat perioada de proiectare fiind de 5 luni de zile, inclusiv pentru obținerea avizelor și autorizațiilor de construcții.

Deputatul liberal dă asigurări că lucrările de modernizare vor începe din toamnă, cel mai probabil din luna octombrie.

Cât despre drumul Botoșani Ștefănești perioada de proiectere, prevăzută în contract este de 6 luni de zile.

Lucrările la drumul Botoșani Ștefănești vor fi efectuate de către o firmă din Suceava, iar cele la drumul Botoșani Târgu Frumos vor fi executate de o asociere de firme din județul Neamț. Valoarea acestui contract este de peste 260 de milioane de lei, finanțarea fiind asigurată integrat din fonduri europene nerambursabile.

Citeste si:

Facebook Comments