VIDEO! Pedepse pentru botoșănenii care nu colectează selectiv

Colectarea selectivă a deșeurilor rămâne în continuare străină botoșănenilor. Deși în țările civilizate, selecția deșeurilor înainte de a fi duse la ghenă este o normalitate, noi batem pasul pe loc. Din acest motiv, de la un an la altul, municipalitatea va fi nevoită să majoreze taxa de salubrizare, pentru că așa impune Uniunea Europeană țărilor care nu colectează selectiv. Pentru a încuraja colectarea selectivă. Urban Serv va monta la mai multe ghene de gunoi camere de supraveghere și se vor aplica sancțiuni.

Suntem codașii Europei la colectarea selectivă a deșeurilor. Autoritățile nu au reușit să îi determine pe cetățeni să arunce separat gunoiul menajer, plasticul, metalul, hârtia și sticla, motiv pentru care taxa de salubrizare crește cu cel puțin un leu de persoană în fiecare an.

În toamna anului trecut, societatea Urban Serv a distribuit la locuitorii de la case saci special pentru colectarea selectivă .

Colectarea selectivă a demarat în luna noiembrie iar în primă fază lucrurile păreau să meargă într-un trend ascendent.

Dacă de bunăvoie nu colectează selectiv, botoșănenii ar putea să o facă de nevoie pentru a nu fi amendați.

Botoșănenii din municipiu plătesc în prezent 13,5 lei pe lună taxa de salubrizare. Dacă vor arunca în continuare gunoiul la grămadă, taxa va crește de anul viitor.

Uniunea Europeană cere ca în următorii doi ani, în România să se recicleze 50% din cantitatea de deșeuri municipale.


Citeste si:

Facebook Comments