VIDEO! Pedepse prea blânde

Un șofer din Constanța s-a dat în stambă la Botoșani. A cinstit mai multe pahare de alcool și mai apoi a plecat cu mașina la plimbare pe o stradă din comuna Cândești. Din cauza stării avansate de ebrietate în care se afla, acesta nu a mai reușit să focalizeze drumul și s-a izbit într-un autoturism parcat pe marginea șoselei. Polițiștii sosiți la fața locului l-au testat alcoolscopic, iar rezultatul a fost de 1,55 mg/l alcool pur în aerul expirat.

in păcate, oamenii legii întâlnesc în trafic zilnic șoferi turmentați, care nu par să fie speriați de sancțiunile și amenzile pe care le primesc. Botoșănenii cred că legile ar trebui înăsprite, astfel încât șoferilor băuți să le piară cheful să mai conducă după ce consumă alcool.

Sancţiuni prea blânde pentru zmeii şoselelor. Un tânăr din Constanţa a crezut că va scăpa basma curată după ce a băut, a condus şi a avariat o maşină parcată pe marginea părţii carosabile. Toate acestea s-au întâmplat ieri, pe un drum din comuna Cândeşti. Tânărul de 30 de ani a pierdut controlul maşinii pe fondul stării de ebrietate avansate. Poliţiştii ajunşi la faţa locului l-au testat cu etilotestul, iar acesta a indicat o valoare de 1,55 mg/l alcool pur în aerul expirat. Era aproape de comă alcoolică.

După verificările efectuate de oamenii legii, tânărul s-a ales cu o sancţiune de 1.000 de lei pentru că nu deţinea asigurare obligatorie valabilă. Mai mult decât atât, acestuia i s-a aplicat şi o măsură complementară. I s-a reţinut certificatul de înmatriculare şi a rămas fără plăcuţele cu numerele de înmatriculare.

Botoșănenii consideră că pedepsele pentru cei prinși băuți la volan sunt mult prea blânde. Asta în condițiile în care șoferii turmentați pot produce tragedii pe șosele. Iar acest fapt este confirmat de numărul mare de accidente produse de conducătorii băuți.

Cele mai multe evenimente rutiere sunt adesea provocate de tineri, spun oamenii.

Tot ieri, polițiștii din Darabani au depistat în trafic un bărbat de 31 de ani care se afla sub influența băuturilor alcoolice. În cazul acestuia etilotestul a indicat o valoare de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tânărul a fost condus la un spital pentru a i se recolta probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Acesta este cercetat penal pentru conducere sub influenţa alcoolului.

Citeste si:

Facebook Comments