VIDEO! Pensionări abuzive, reclamate la Mavromati

Pensionările abuzive lasă spitalul județean fără personal. Cel puțin asta susțin peste 20 de asistenți cu vechime scoși la pensie cu forța, la începutul acestui an. Sindicaliști spun că activitatea mai multor secții a fost dată peste cap din cauza personalului scos brusc din sistem și se așteaptă la consecințe grave. Decizia conducerii spitalului va fi contestată în instanță.

De la începutul acestui an spitalul județean a rămas fără 22 de asistenți medicali. Aceștia s-ar fi aflat deja în categoria pensionarilor dar continuau să lucreze.

Practic cumulau salariul cu pensia. Conducerea spitalului ar fi luat act conform noii legislații și ar fi încetat colaborare cu aceștia. Sindicaliștii spun însă că a fost o măsură abuzivă. Aceștia arată că în momentul de față cumulul pensiei cu salariul este perfect legal, legea în baza căreia s-a încetat contractul de muncă nefiind încă abrogată și îjn vigoare.

Mai mult decât atât aceștia nu ar avea încă vârsta de pensionare. În plus, cei pensionați se simt discriminați având în vedere că în spital ar fi mult mai multe persoane aflate în aceeași situație dar care nu au primit aceeași decizie de încetare a raporturilor de muncă.

Sindicaliștii spun că activitatea secțiilor a fost dată peste cap având în vedere că graficele erau deja făcute.

Pensionările au adâncit și mai mult criza de personal. Mai ales în zonele unde exista personal specializat.

Cei 22 de asistenți pensionați vor să acționeze în instanță spitalul pentru revocarea acestei decizii. Totodată sindicaliștii spun că au anunțat și comisia pentru combaterea discriminării.

Până în momentul de față posturile vacantate nu au fost ocupate. Personalul a fost însă relocat acolo unde s-a putut, pe secțiile cu deficit.

Citeste si:

Facebook Comments