VIDEO! Percheziții la două grupări infracționale

Au fost percheziții în lanț în zorii zilei de miercuri, la Botoșani! Mascații și procurorii DIICOT, au efectuat 25 de percheziții domiciliare pe raza județului. Vizate au fost două grupări infracționale care au introdus în țară sute de mii de pachete de țigarete de contrabandă . În urma perchezițiilor, au fost ridicate peste 150 de mii de pachete de țigări.

Traficanți de țigări, treziți în zorii zilei de mascați și procurori! În cursul zilei de miercuri, oamenii legii au efectuat 25 de percheziții domiciliare, toate pe raza județului Botoșani . Acțiunea de amploare a vizat destructurarea a două grupări infracționale organizate, formate din 30 de persoane, specializate în contrabandă.

Din cercetările efectuate, a ieșit la iveală faptul că începând din 2018, cele două grupări au făcut front comun și au introdus în țară, prin contrabandă, în zona de nord-est a județului, la frontiera cu Republica Moldova și Ucraina, cantități însemnate de țigarete de proveniență Republica Moldova.

Astfel, cele două grupări ar fi traficat aproape 340 000 de pachete de țigări de la moldoveni fără timbru de acciză.În urma activităților desfășurate, oamenii legii au confiscat peste 150 000 de pachete de țigări de contrabandă.

Fenomenul de contrabandă a prins aripi la Botoșani iar pe lângă afacerile de amploare cu tutun, la negru, sunt depistați și micii contrabandiști.
De pildă, în cursul zilei de marți, polițiștii din Flămânzi au oprit un autoturism condus de un bărbat din Prăjeni. Cu ocazia controlului asupra celor cinci pasageri din autoturism s-au găsit mai multe pachete de țigări de contrabandă.

Cele două sancțiuni aplicate totalizează 4000 de lei.

Citeste si:

Facebook Comments