VIDEO! Pericolul pândește și din bucătărie

Mare grijă şi în bucătărie. Pericolele sunt la orice pas, iar doar prin atenţie şi respectarea recomandărilor autorităţilor se pot preveni tragediile. Pompierii botoşăneni spun că cel puţin o dată pe lună se întâmplă tragedii în bucătării. Nu puține au fost cazurile când pompierii au fost chemați de botoșăneni după ce un vecin și-a uitat cratița cu mâncare pe foc, iar apartamentele și scara blocului s-au umplut de fum.

“Şi de această dată fumul provine de la o cratiţă cu mâncare uitată pe foc!”. Asta spun pompierii botoşăneni cel puţin o dată pe lună, când merg la intervenţii. Şi pentru ca cetăţenii să evite să fie protagoniştii unor astfel de incidente, ei trebuie să asculte cu mare atenţie sfaturile pompierilor din cadrul Inspectoratului de Pompieri “Nicolae Iorga” al judeţului Botoşani.

Aparatele de pregătire a hranei trebuie să fie supravegheate în permanenţă cât sunt în funcţiune.

De asemenea, aceştia mai spun că indicat ar fi opriţi imediat alimentarea cu gaz sau energie electrică a aragazului sau maşinii de gătit pe care este tigaia. Acest lucru trebuie făcut în siguranţă, iar cratiţa trebuie neapărat lăsată să se răcească.

Când sunt în flăcări acestea pot fi stinse prin acoperirea lor cu un capac sau punând un prosop ud peste acestea. Limitarea aportului de oxigen necesar arderii duce la stingerea flăcărilor.

În cazul în care nu reuşiţi să vă descurcaţi singuri, cel mai bine ar fi să sunaţi la 112 pentru intervenţia rapidă a pompierilor. Dacă flăcările se extind, trebuie să evacuaţi persoanele din imobil şi să alertaţi vecinii.

Citeste si:

Facebook Comments