VIDEO! Permise auto obținute cu mită

Au apărut primele informații oficiale în urma perchezițiilor efectuate în cursul zilei de miercuri, la Serviciul de Permise și Înmatricularea Vehiculelor. Descinderile ofițerilor Direcției Generale Anticorupție au vizat o adevărată filieră prin care aproximativ 200 de ieșeni și-ar fi obținut permisele de conducere la Botoșani, cu ajutorul unui instructor auto, prin metode ilegale. Pentru a deveni șoferi, ieșenii ar fi dat mită. Mai mulți angajați de la Permise, de la Poliția Locală dar și de la Primăria Flămânzi, au fost duși la audieri iar instructorul auto care ar fi orchestrat întreaga operațiune a fost plasat sub control judiciar.

Perchezițiile efectuate miercuri de ofițerii Direcției Naționale Anticorupție, în colaborare cu procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani ,nu s-au desfășurat doar la Serviciul Permise ci și în alte 15 locații. Mascații au descins și la Serviciul de Evidență a Persoanelor Flămânzi, la sediile unor centre medicale din Suceava și Botoșani, precum și la domiciliile mai multor persoane, printre care funcționari bănuiți că au efectuat infracțiuni de corupție pentru facilitarea obținerii în mod fraudulos a permiselor de conducere.

Mai precis, în urma investigațiilor, s-a descoperit faptul că în intervalul 2016-2019, cu sprijinul unui instructor auto din Botoșani, peste 200 de ieșeni și-au mutat fictiv domiciliul la Botoșani, și-au făcut fișe medicale fără măcar să treacă pe la consultații și au beneficiat de prioritate la examinarea în vederea obținerii permisului de conducere. Pentru tot acest șir de ilegalități, ieșenii au oferit sume de bani cuprinse între 100 de lei și 350 de euro.

În plus, în activitatea infracțională au fost implicați medici, psihologi din cadrul unor cabinete de pe raza municipiilor Botoșani și Suceava care au eliberat în fals, în schimbul unor sume de bani, fișe medicale și avize psihologice necesare pentru obținerea permiselor de conducere.

Cu ocazia efectuării perchezițiilor, de la imobilele unor instructori auto și a unor funcționari publici au fost ridicate documente, telefoane mobile, laptopuri și sume importante de bani, aproximativ 20 000 de euro și 55 000 de lei, în vederea continuării cercetărilor.

Instructorul auto care coordona întreaga filieră, a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile. Audierile în acest dosar au continuat și în cursul zilei de joi.

Citeste si:

Facebook Comments