VIDEO! Pescari amendați de jandarmi

Ieri dimineaţă, pe râul Siret, între localitatea Corni şi barajul Rogojeşti, jandarmii botoşăneni, au aplicat 11 sancţiuni contravenţionale. În plus, oamenii legii au reţinut un permis în vederea suspendării dreptului de a pescui pentru o perioadă de 90 de zile.

Jandarmii au cooperat cu reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale de Pescuit şi Acvacultură-Filiala Regională Moldova.

Controale ale jandarmilor în zonele de pescuit. În data de 3 februarie, jandarmii din judeţul Botoşani au constatat 35 de fapte contravenţionale privind pescuitul şi acvacultura, printre care lipsa permisului de pescuit valabil, folosirea unui număr mai mare de unelte de pescuit decât cel permis şi reţinerea peştilor sub dimensiunile admise. Valoarea totală a amenzilor fiind de peste 11000 de lei.

Potrivit jandarmilor, în anul 2019 numărul sancţiunilor contravenţionale aplicate pentru nerespectarea legislaţiei pe linie de pescuit şi acvacultură a crescut la 240, în timp ce în anul 2018 au fost înregistrate 202 astfel de infracţiuni.

Având în vederea creșterea numărului de sancțiuni, jandrmii își vor intensifica activitatea de control în habitatele piscicole naturale ale judeţului Botoşani atât pe cont propriu, cât şi în cooperare cu alte instituţii cu atribuţii în acest domeniu.

Citeste si:

Facebook Comments