VIDEO! Peste 200 de kg de articole pirotehnice, depistate în mașina unui botoșănean

Captură impresionantă de articole pirotehnice la Botoșani. Un bărbat de 33 de ani a fost prins de polițiștii botoșăneni cu 200 de kilograme de articole pirotehnice, pentru care nu deținea acte de proveniență și care pot fi utilizate doar de către pirotehnicieni. Cel mai probabil, toate acestea urmau să ajungă pe piața neagră și să fie folosite în preajma sărbătorilor de iarnă.

Sărbătorile de iarnă vin la pachet cu aspecte neplăcute pentru cei mai mulți dintre botoșănenii care sunt deranjați de zgomotul asurzitor al petardelor. Iar în această perioadă, comerțul la negru cu astfel de obiecte este în floare. Ieri, poliţiştii Biroului de Ordine Publică Botoşani, au depistat pe strada Ion PIllat din municipiul Botoșani un bărbat de 33 de ani, care avea un comportament suspect şi care transporta mai multe sacoşe voluminoase. Oamenii legii l-au legitimat și l-au luat la întrebări. Astfel, au aflat că individul deținea în mașină un adevărat arsenal de obiecte pirotehnice.

Tot ieri, poliţiştii oraşului Flămânzi şi cei din cadrul Secţiei Rurale nr. 8 Flămânzi au oprit pe raza localității Cotu, pentru control, un autoturism condus de un bărbat de 34 de ani din oraşul Flămânzi.

Cu ocazia verificărilor, în interiorul autoturismului au fost identificate 360 de bucăţi de emiţătoare de sunet din categoria P1 pentru care bărbatul nu deţinea documente justificative. Bărbatul a fost sancționat contravențional cu o amendă de 500 de lei, iar produsele au fost confiscate.

Articole pirotehnice din categoriile F2 sunt de divertisment, prezintă risc scăzut și un nivel de zgomot scăzut, sunt destinate utilizării în exterior, în spații restrânse și pot fi utilizate exclusiv de către pirotehnicieni. Articolele din categoria F3 sunt articole pirotehnice de divertisment, care prezintă risc mediu, destinate utilizării în exterior în spații deschise, vaste, al căror nivel de zgomot nu este dăunător sănătății umane și care pot fi utilizate exclusiv de către pirotehnicieni. Ceva mai inofensive sunt articolele din categoria P1, altele decât articole pirotehnice de divertisment și articole de scenă, care prezintă un risc scăzut.

Citeste si:

Facebook Comments