VIDEO! Peşte confiscat dintr-o căruţă

Certat cu legea, dar şi cu peştele confiscat. Un bărbat de 42 de ani, din Vorniceni, a amplasat plase pescăreşti într-un iaz din localitatea Hăneşti cu scopul de a captura mai mulţi peşti. Sâmbătă dimineaţă, după ce a ridicat captura, a încarcat peştii în căruţă şi a pornit spre casă. Însă, pe raza localităţii Petricani, acesta a fost oprit de către poliţişti.

Sâmbătă, dis de dimineaţă, poliţiştii din Săveni, au confiscat zeci de kilograme de peşte. Oamenii legii au oprit pe raza localităţii Petricani o căruţă, condusă de un bărbat de 42 de ani, din comuna Vorniceni. După ce forţele de ordine au stat de vorbă cu bărbatul, au aflat că cele 76 de kilograme de peşte le-a prins din iaz de la Hăneşti.

I-au cerut documentele legale la control, însă a ridicat din umeri. Din cercetări a reieşit faptul că botoşăneanul a amplasat plase monofilament în iazul de la Hăneşti, iar, ulterior, le-a scos cu tot cu peştii prinşi în acestea.

Peştele a fost confiscat şi bărbatul este cercetat penal pentru deţinere şi transport, fără documente legale a peştelui, deţinerea sau folosirea la pescuit, de către persoanele neautorizate, a năvoadelor sau a altor tipuri de unelte de pescuit comercial şi furt calificat.

Citeste si:

Facebook Comments