VIDEO! Peste o sută de copii s-au infectat cu noul Coronavirus

Peste o sută de copii s-au infectat cu noul Coronavirus de la începutul pandemiei şi până în momentul de faţă. Numărul de infectări în rândul minorilor pare să fie în creştere de când a debutat anul şcolar şi au început să îşi facă simţită prezenţa gripele sezoniere. Însă, specialiştii susţin contrariul. Contaminarea elevilor nu a avut loc în unităţile de învăţământ, ci în comunitate și în familie.


130 de minori botoşăneni s-au infectat cu noul Coronavirus în cele aproape opt luni de pandemie. Însă, de când a început anul şcolar şi virozele sezonului rece au început să îşi facă simţită prezenţa, tot mai mulţi elevi au ajuns la spital sau au fost introduşi în izolare la domiciliu.


Medicii botoşăneni spun însă că niciun copil nu s-a contaminat în şcoală, ci din comunitate. Potrivit medicului Monica Adăscăliţei, rata de contaminare va creşte în următoarea perioadă întrucât imunitatea populaţiei este mult mai scăzută acum cu venirea sezonului rece.


De asemenea, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică, medicul Monica Adăscăliţei, a spus că momentan nu suntem în situaţia de a rămâne fără paturi libere în spital, deoarece cazurile asimptomatice şi cu forme uşoare vor fi tratate la domiciliu. Pacienţii vor fi izolaţi la domiciliu.


Cât despre cei doi medici, soț și soție, care au fost internați în spital după ce au fost testați pozitiv pentru coronavirus, Monica Adăscăliței spune că sunt stabili, iar forma de îmbolnăvire nu este una gravă.


De asemenea, familia şi toţi contacţii direcţi ai celor doi medici, soţ şi soţie, au intrat în izolare la domiciliu pentru următoarele 14 zile. El activează pe ramura de chirurgie la Spitalul Judeţean de peste zece ani, iar soţia lui este medic internist.

Citeste si:

Facebook Comments