VIDEO! Petrecăreţi trimişi acasă şi zeci de sancţiuni aplicate

Zeci de echipe de control au împânzit oraşul în acest weekend. Numărul mare de noi infectări a scos în stradă autorităţile din subordinea Instituţiei Prefectului. Restaurantele, terasele, pieţele şi toate locurile unde se creează aglomerări, au fost controlate. Petrecăreţii au fost trimişi acasă, iar unii operatori economici au fost sancţionaţi contravenţional pentru că au permis organizarea unor evenimente de tipul nunţilor, cumătriilor, petrecerilor şi evenimentelor ce implică adunarea unui număr mare de persoane. Amenzile aplicate în weekend depăşesc 5.000 de lei.


În acest weekend toate instituţiile din subordinea Instituţiei Prefectului au participat la acţiuni de verificare a respectării prevederilor pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2. În acest sens, aproximativ 1.500 de persoane au fost legitimate şi aplicate 71 de sancţiuni contravenţionale pentru neregulile depistate. 62 dintre acestea, în valoare de 5.000 de lei, au fost pentru nerespectarea măsurii de protecţie individuală.

Totodată, două sancţiuni au fost aplicate operatorilor economici care au permis organizarea de activităţi festive, tip petreceri, cumătrii, nunţi, în spaţii publice închise.


Şi în ultimele 24 de ore au fost aplicate alte zeci de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea măsurilor sanitare. Aproximativ 900 de persoane au fost legitimate, iar 42 dintre acestea au fost sancţionate. Valoarea totală a amenzilor aplicate în ultimele 24 de ore este de aproximativ 4.000 de lei.


Pe lângă echipaje ale Ministerului Afacerilor Interne au participat şi reprezentanţi ai Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Direcţiei de Sănătate Publică, Protecţiei Consumatorului, Inspectoratului Teritoarial de Muncă, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

Citeste si:

Facebook Comments