VIDEO! Planuri pentru un cămin de bătrâni

De ani de zile, autoritățile botoșănene se întrec în planuri de amenajare a unui cămin de bătrâni. Până acum, totul a rămas însă la stadiul de discuții iar vârstnicii bolnavi și fără putere, rămân ai nimănui. Viceprimarul Cosmin Andrei vine cu propunerea amenajării unui centru de bătrâni în locul unui cămin de copii, ce urmează a fi desființat. Totul este însă la nivel de intenție.

Municipiul Botoșani duce lipsă de cămine de bătrâni. În afara unor centre private, în oraș nu există unități specializate pentru vârstincii singuri, care au nevoie de îngrijire. De-a lungul anilor, autoritățile au tot venit cu fel de fel de propuneri doar că niciuna dintre ele nu a fost pusă în practică.
Cea mai recentă dorință în acest sens, aparține viceprimaurlui Cosmin Andrei. Vicele care aspiră la funcția de primar, a identificta deja și o locație unde să fie amenajat căminul.

Directorul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, confirmă faptul că cele 50 de copile care locuiesc în Centrul Prietenia,

Vor fi mutate rând pe rând în apartamente. Doina Nacu nu poate însă să se pronunțe în privința propuneiri viceprimarului Cosmin Andrei,.

Doina Nacu susține că în momentul de față sunt locuri pentru bătrâni la Căminul din Trușești, unde adresabilitatea este destul de scăzută. În plus, în curtea Căminului Prietenia, conducerea DGASPC intenționează să demareze mai multe proiecte.

Cosmin Andrei a gândit deja și o forma de finanțare.

Cert este că, în cel mai fericit caz, amenajarea căminului ar putea demara după anul 2020, atunci când cele 50 de fete de la Centrul Prietenia vor fi mutate în aparatmente. În acest an, Consiliul Județean a alocat fonduri pentru achiziționarea a patru apartamente, cu patru camere.

Citeste si:

Facebook Comments