VIDEO! Plecat din izolare la bar

Un bărbat de 33 de ani a fost amendat de polițiști după ce a fost găsit pe terasa unui bar din comuna Ibănești. Și nu pentru că a făcut scandal ci pentru că …era acolo. Acesta trebuia să stea în izolare la domciliu, dar nu a respectat măsură. Consătenii au fost cei care au sunat la 112 și au raportat polițiștilor acest fapt. Bărbatul s-a ales cu amendă de 2000 de lei și va trebui să stea în carantină instituționalizată în următoarele două săptămâni.

În județul Botoșani sunt 2951 de persoane care ar trebui să stea in izolare la domiciliu. Însă în ultima perioada, din ce in ce mai mulți botoșăneni încalcă această măsură. Este și cazul unui bărbat de 33 de ani din comuna Ibănești. Întors din străinătatea, acesta trebuia să stea acasă pentru două săptămâni. Nu a avut răbdare, iar ieri a ieșit și a mers la un bar din localitate. Sătenii care știau că nu are voie să iasă din izolare au sunat la 112. la fața locului au ajuns polițiștii care au constat că cele sesizate se confirmă. Astfel, i-au aplicat bărbatului de 33 de ani o amendă în valoarea de 2000 de lei și în plus, acesta va trebui să stea următoarele 14 zile în carantină instituționalizată.

În carantină va sta si un botoșănean, care a fost ieri depistat în trafic de polițiști. În cazu lui s-a impus măsura izolării la domiciliu în data de 8 iunie. Bărbatul a fost amendat cu 1000 de lei.

Forțele de ordine au continuat și ieri activitățile în sistem integrat, pentru a verifica dacă botoșănenii respectă măsurile dispuse de autorități în perioada stării de alertă. Astfel, polițiștii au verificat peste 2870 de persoane și 26 de societăți comerciale cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse în această perioadă. În urma neregulilor constatate s-au aplicat 7 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de peste 9.000 de lei.

Totodată, au fost organizate 2 acțiuni punctuale pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică și pentru prevenirea oricăror fapte de natură a tulbura ordinea publică, precum și a răspândirii Covid 19. Cu ocazia acțiunilor au fost legitimate 178 de persoane, controlate 90 de autoturisme și aplicate 4 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 5.000 de lei.

Până astăzi în județul Botoșani au fost testate pozitiv cu Covid 19, 921 de persoane, dintre care 697 au fost vindecate.

Citeste si:

Facebook Comments