VIDEO! Ploaie dăruită de Sfântul Ilie

Creştinii îl cinstesc astăzi pe Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul. Este o zi importantă, cu o semnificaţie aparte pentru foarte mulţi români care îşi sărbătoresc ziua numelui. În plus, Sfântul Ilie este ocrotitorul recoltelor şi aducătorul de ploi, cel care poate arunca grindină sau provoca fulgere şi tunete. Iar astăzi, Ilie Tesviteanul chiar a adus ploaie. Creştinii au ascultat cu smerenie, în ploaie, slujba oficiată de mai mulţi preoţi la Biserica Sfântul Ilie din municipiul Botoşani, care îşi sărbătoreşte hramul.

Zi cu o importanţă deosebită pentru creştinii ortodocși. Astăzi îl cinstim pe Sfântul Ilie Tesviteanul, aducătorul de ploi şi ocrotitorul recoltelor. După zile întregi de caniculă şi zăpuşeală, pământul a fost răcorit. De ieri seară a început a ploua.

Totodată, astăzi, mii de români îşi sărbătoresc ziua numelui. Deşi au căzut precipitaţii însemnate cantitativ, creştinii s-au înarmat cu umbrele şi au ascultat slujba de la Biserica Sfântul Ilie.

În istoria ortodoxă, Sfântul Ilie este cunoscut ca fiind un Sfânt drept, corect, bun la suflet, dar care a fost ispitit de diavol pentru a-şi ucide părinţii. Căindu-se, Sfântul Ilie i-a cerut Divinităţii puterea de a lupta împotriva lor. Dumnezeu i-a ascultat rugăciunile şi dăruindu-i un car tras de cai albi l-a făcut puternic şi biruitor în faţa acestora.

Fulgerele Sfântului Ilie cad pe pământ, dărâmă copaci şi incendiază acoperişurile caselor. Se spune că acolo unde loveşte fulgerul este ascuns un demon şi Sfântul îi vine de hac. Tunetul este provocat de roţile carului şi de viteza cu care trăsura sa aleargă. În plus, femeile de la sate culeg busuioc şi îl duc la Biserică, aşezându-l la icoane.

Tot ele pregătesc pacheţele pe care le dau de pomană pentru sufletele celor morţi. Mai multe Bisericii din judeţul Botoşani, printre care Biserica Sfântul Ilie de la Negreni şi Adăşeni, îşi sărbătoresc hramul.

Citeste si:

Facebook Comments