VIDEO! Ploile torențiale au făcut ravagii la Botoșani

Ploile torențiale au făcut ravagii în municipiul Botoșani. Din cauza cantității prea mari de precipitații dar și a sistemelor de canalizare ineficiente, străzi întregi au fost inundate. Pentru oamenii care stau la casă, această situație s-a transformat într-un coșmar. Pe lângă curți transformate în lacuri și fluvii care curgeau pe arterele principale au fost zone în care tronsoane de carosabil efectiv s-au surpat punând în pericol trecătorii și șoferii.

La Botoșani, ploile torențiale au scos la iveală incompentența autorităților din ultimele trei decenii. Fără sisteme colectoare și canalizări eficiente, orașul se transformă la fiecare rupere de nori într-o zonă inundabilă. Din cauza debitului prea mare și a canalizărilor ineficiente, pe străzi curgeau adevărate fluvii. În unele locuri s-au format lacuri de acumulare iar oamenii se străduiau să ajungă acasă prin apa tot mai adâncă.

Oamenii care stau la case, ploile torențiale sunt un coșmar. Curțile sunt inundate iar canalizările care refulează împrăștie toate mizeria pe străzi. Oamenii sunt revoltați și spun că autoritățile nu fac nimic pentru a rezolva problema.

Botoșaniul se află în momentul de față sub incidența de cod portocaliu de ploi torențiale dar și sub cod roșu de inundații mai ales pe malurile Prutului.

Citeste si:

Facebook Comments