VIDEO! Polițista de frontieră care schimbă destine

Iubirea pentru semeni este poate cea mai importantă calitate a unui om. Poate salva vieți și schimba destine. Iar cel mai viu exemplu este o Polițistă de Frontieră din județul Botoșani. Se numește Simona Șuhan și s-a dedicat de aproape un deceniu, ajutorării celorlați. Pe oriunde a mers a reușit să aducă zâmbete nevoiașilor, copiilor și bătrânilor. Pentru campaniile sale umanitare extrem de eficiente dar mai ales pentru dăruirea de care a dat dovadă, Simona a fost premiată recent, chiat de ministrul MAI.

Simona Șuhan are 36 de ani și lucrează la Poliția de Frontieră. Și-a început cariera la Iași și de când se știe a încercat să facă bine tuturor. A fost voluntar Crucea Roșie iar mai apoi la Poliția de Frontieră Iași, cu ajutorul colegilor a început să deruleze campanii umanitare, pentru nevoiași, mai ales în preajma sărbătorilor.

De altfel Simona încă de atunci și-a dedicat viața ajutorării semenilor. A rămas marcată de suferința copiilor nevoiași din satele de la frontieră. La Bivolari, vând merga la muncă totodeauna își umplea rucsacul cu mâncare pentru a le oferi celor mici obligați să vândă urzici pentru o bucată de pâine. Apoi a încercat să-i convingă și pe alții să-i ajute.

La un moment dat s-a întors acasă la Dorohoi, în județul Botoșani. Propriu-zis s-a transferat la Poliția de Frontieră din zonă. Principlaul motiv a fost apropierea copilului ei de bunici. Acasă, la Dorohoi, Simona a continuat acțiunile umanitare.

Ba chiar a servit drept model și pentru alți oameni care s-au mobilizat și au început să-i ajute pe nevoiași. La Dorohoi, Simona a derulat campanii umanitare de amploare, multe în parteneriat cu Daniel Câșlaru. Printre altele a ajutat o mamă și o fetiță bolnave de cancer dar și doi copii crescuți de străbunici.

În primăvara acestui an, Polițista de frontieră din Botoșani a reușit să se mobilizeze pentru o campanie de mare amploare pentru ajutoarea bătrânilor, numită ”Ajută un bunic”. A reușit să obțină rezultate spectaculoase, inclusiv în această perioadă grea de pandemie.

De altfel această campanie i-a adus recunoașterea din partea MAI. Ministrul Marcel Vela a recompensat-o cu diploma de onoare.

Citeste si:

Facebook Comments