VIDEO! Poliţiştii în civili, intră în lupta anti-covid

Poliţiştii vor putea efectua controalele anti-Covid îmbrăcaţi în civil. Este o noutate pe care oamenii legii au adoptat-o pentru desfăşurarea controalelor organizate sub autoritatea Instituţiei Prefectului. De altfel, aceste activităţi vor fi intensificate întrucât situaţia pandemiei s-a înrăutăţit, iar de pe o zi pe alta se înregistrează tot mai multe cazuri noi de Coronavirus. În judeţul Botoşani cele mai multe sancţiuni aplicate sunt pentru nepurtarea măştii de protecţie în spaţiile unde acest lucru este obligatoriu.


Controalele anti-Coronavirus sunt intensificate. Nerespectarea măsurilor sanitare impuse în contextul pandemiei de Covid-19 au dus doar la creşterea numărului de noi cazuri de infectare cu acest virus. Motiv pentru care toate structurile teritoriale din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, dar şi specialişti din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică, ai Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi specialişti din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă, vor efectua un număr mai mare de controale pentru combaterea şi prevenirea infecţiei cu virusul SARS-COV-2.


Totodată, locurile vizate sunt zonele frecvent aglomerate, cum ar fi pieţe, târguri, terase, restaurante, centre comerciale, mijloace de transport în comun, dar şi instituţiile publice.


La aceste acţiuni forţele de ordine vor putea participa în îmbrăcăminte de civil.


Doar ieri oamenii legii au aplicat sancţiuni contravenţionale în cuantum de 5.000 de lei. Amenzile au fost date pentru nerespectarea măsurii de protecţie individuală.


Autorităţile recomandă respectarea măsurilor sanitare pentru a trece cu bine peste această perioadă critică. Oamenii legii nu fac o prioritate din a aplica sancţiuni, însă nu vor tolera nerespectarea legii în vigoare. Dacă botoşănenii au grijă de ei şi respectă măsurile de protecţie individuală, astfel vor putea fi protejaţi şi ceilalţi cetăţeni.

Citeste si:

Facebook Comments