VIDEO! Pompieri chemați de 20 de ori pe zi

Accidente, incendii și situații limită pentru pompierii din Botoșani! Ultima săptămână din luna ianuarie a fost nu doar una de foc ci una cu peste 100 de misiuni dificile. Salvatorii au intervenit pentru salvarea de vieți, bunuri și protejarea mediului. Din păcate pompierii nu au mai putut salva viața unui bărbat de 57 de ani. Omul s-a stins într-un incendiu.

A fost o săptămână a incendiilor și a accidentelor, la Botoșani. De aproximativ 20 de ori pe zi, salvatorii au fost chemați prin apel la 112 să intervină în diferite situații de urgență, cauzate de cel emai mulște ori din neatenție și neglijență.

În aproape 100 de cazuri, salvatorii de la ISU au acordat primul ajutor, s-a intervenit pentru asigurarea măsurilor de prevenire a unor incendii în urma producerii unor accidente rutiere, precum și la deblocarea de uși și transport persoane supraponderale.

Pe timpul intervențiilor au fost salvate aproape 100 de persoane și protejate bunuri materiale în valoare de aproximativ 1 000 000 de lei. Ca urmare a producerii unui incendiu, un bărbat de 57 de ani din comuna Lunca, a decedat.

Pagubele înregistrate în urma situațiilor de urgență se ridică la circa 1 000 000 de lei.
Mai bine de jumătate dintre evenimentele cu foc s-au produs ca urmare a nerespectării normelor de prevenire și stingere a incendiilor pe timpul igienizării terenurilor prin arderea resturilor vegetale.

Citeste si:

Facebook Comments