VIDEO! Potop la Botoșani după ploile torențiale

A fost rupere de nori, sâmbătă, în Botoșani. În prima zi de vară ploaia a făcut potop iar județul a fost sub Cod Portocaliu de ploi și grindină. Mai multe case au fost inundate, străzile au devenit lacuri iar un autoturism în care se aflau doi adulți și un copil, a rămas împotmolit din cauza apelor pe un drum județean din Albești. Pompierii și voluntarii au intervenit la foc continuu. În peste 1500 de gospodării, din Ștefănești și Coțușca, oamenii au rămas pentru câteva ore fără energie electrică.

Autoritățile sunt încă în alertă pentru că județul este în continuare sub incidența Codului Portocaliu.

A fost potop, sâmbătă, în județul Botoșani. Câteva ore a curs din cer apă cu găleata iar cantitatea însemnată de precipitații a produs dezastru în mai multe localități dar și în municipiu. În mai multe zone din oraș, canalizările nu au reușit să facă față afluxului de apă iar arterele s-au transformat în lacuri.

O familie care locuiește pe strada Plopilor, din municipiu s-a trezit cu apa până la genunchi în casă.Oamenii spun că scurgerea a fost astupată cu intenție.

Probleme au fost nu doar în municipiu, ci și în județ.

O familie a rămas captivă în mașină pe drumul dintre Mășcăteni și Ionășeni și au fost evacuați de pompieri.

Salvatorii și voluntarii au intervenit și au evacuat apa din 11 curți din Flămânzi,Sulița, Albești, Ungureni, Havârna, Dângeni și Gorbănești, iar pompierii din Dorohoi au intervenit pentru a preveni inundarea unor locuințe din zona Drochia.

Apa a făcut prăpăd și pe mai multe străzi din municipiu. Așa cum se întâmplă la fiecare ploaie torențială, strada Pacea, în intersecția cu George Enescu, a rămas sub ape iar un adevărat lac s-a format în dreptul sediului Modern Calor, de pe centura municipiului. Mai multe autoturisme care s-au aventurat să treacă prin zonă, au rămas captive în apă.

Îngrijorător este faptul că meteorologii nu vin cu vești bune nici pentru perioada următoare.

Citeste si:

Facebook Comments