VIDEO! Povestea de viaţă cumplită a unui profesor

VIDEO! Povestea de viaţă cumplită a unui profesor

În această seară, în cadrul emisiunii “Inimă pentru Inimă” puteţi urmări povestea profesorului de muzică, Alexandru Boatcă. Profesorul de muzică se întreţine dintr-o pensie mică, pe care în mare parte o dă pe medicamente şi întreţinerea camerei de cămin în care locuieşte.

Deşi din punctul de vedere al sănătăţii nu stă chiar bine, dascălul nu s-a plâns niciodată că nu mai poate. Printre grijile de sănătate, acesta mai are de plătit facturi şi o rată bancară care aproape că îl lasă fără bani.
Alexandru Boatcă a fost profesor de muzică în Botoşani şi s-a pensionat pe caz de boală, în anul 2017.

Dascălul are 63 de ani şi locuieşte într-o cameră de cămin, de 17 ani. Camera unde se pregătea pentru cursuri este micuţă, unde nu avea nici măcar o sobă, iar pe timp de iarnă se încălzea cu un calorifer electric.

Situaţia sa de sănătate nu este una tocmai bună, iar stresul cauzat de plata lunară pe care trebuia să o efectueze la bancă, i-a înrăutăţit starea.

Acesta are o pensie de 1141 de lei, din care 700 dă pe rata bancară şi aproximativ 200 de lei pe medicamente. Din restul banilor care îi rămâneau el trebuia să se descurce să trăiască.

În tot acest timp, pe motivul măririi salariilor, acesta a reuşit să modifice locuinţa în aşa fel încât să fie locuibilă.
Pentru a face un ban în plus, dascălul oferă elevilor meditaţii de muzică.

Citeste si:

Facebook Comments