VIDEO! Preferații primarului pentru Prefectură și CJ

Gusturi diferite la PNL, pentru desemnarea prefectului! Dacă la început de săptămână, președintele liberalilor, Costel Șoptică, se eschiva în a face nominalizări clare, dar a exclus clar varianta ca prefect să fie numit Cristian Roman, astăzi, primarul Cătălin Flutur l-a nominalizat drept preferat chiar pe Cristian Roman. Cât despre candidatul pentru președinția Consiliului Județean, aici Flutur a fost subtil dar nu a pozat în susținătorul lui Costel Șoptică.

Cine va fi viitorul prefect al Botoșaniului? Este curiozitatea care macină scena politică locală. Odată cu instalarea unui Guvern PNL, Dan Șlincu ar urma să fie înlăturat din funcție iar liberalii să își propulseze preferatul. La bursa zvonurilor, sunt vehiculate mai multe nume însă acestea sunt ținute la secret. Fără a se eschiva, Cătălin Flutur a precizat astăzi că cel mai potrivit prefect ar fi chiar Cristi Roman, care de altfel a mai ocupat această funcție.

Conform noului Cod Administrativ însă Cristi Roman n-ar îndeplini condițiile necesare, pentru că nu mai ocupă o funcție publică. Flutur susține însă că figurează în corpul de rezervă al înalților funcționari publici.

Propunerea primarului este însă în totală opoziție cu cea a președintelui PNL, Costel Șoptică

Cât despre maturitatea politică și administrativă a lui Costel Șoptică, în vederea candidaturii la Consiliul Județean, Flutur pare să aibă rezerve.Iar pentru desemnare candidatului potrivit, Flutur consideră că ar fi oportun ca alegerile locale să se desfășoare concomitent cu cele parlamentare.

În plus, Flutur susține și alegerile pentru primar în două tururi.

Citeste si:

Facebook Comments