VIDEO! Premianță la școală dar corigenți la Evaluarea Națională

Premianți la școală dar corigenți la evaluarea națională. Mai mulți elevi cu medii de 9 și de 10 în timpul anilor de gimnaziu s-au trezit că la evaluarea națională nu pot obține nici măcar nota 5. Reprezentanții Inspectoratului Școlar spun că acest paradox poate fi explicat mai ales prin indulgența profesorilor față de elevi mai ales în mediul rural dar și prin notele de încurajare date la diferite materii. Situația este însă gravă fiindcă nici elevii și nici părinții nu au știut nivelul real al elevilor în preajma examenelor.

Rezultatele Evaluării Naționale au înregistrat în aparență și câteva paradoxuri. De exemplu, elevi care în fiecare an terminau clasele gimnazile cu medii de 9 și de 10 nu au reușit să obțină nici măcar nota 5 la examenele de la sfârșitul clasei a VIII a. Șefii de la Inspectoratul Școlar spun că de vină pentru această situație este de fapt modul indulgent, al profesorilor, de a nota elevii, mai ales în mediul rural.

Situația este îngrijorătoare spune inspectorul școlar general Daniel Botezatu. Și asta în condițiile în care elevii notați cu indulgență sau încurajați cu lejeritate de profesori în timpul anilor de studii, nu vor ști niciodată nivelul lor real și unde trebuie să mai lucreze pentru a-și completa cunoștințele pentru Evaluarea Națională.

În județul Botoșani, procentul de promovabilitate la Evaluarea Națională a fost bun, dar sunt școli unde niciun elev nu a reușit să obțină nota 5 la examene.

Citeste si:

Facebook Comments