VIDEO! Premii în bani pentru absolvenții cu media 10

Răsplătiți pentru eforturile depuse! Elevii botoșăneni care au promovat Evaluarea Națională și Examenul de Bacalaureat cu media 10 vor primi bani de la Guvern. Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, a declarat joi seară în cadrul unei ședințe că mediile de 10 de la Evaluarea Națională și Bacalaureat vor fi recompensate.

La nivelul județului Botoșani, un număr de 16 elevi ar trebui să beneficieze de aceste recompense.

Conform declarațiilor priministrului, elevii cu mediile de 10 de la Evaluarea Națională vor primi de la Guvern suma de 1000 de lei, iar cei de la Bacalaureat suma de 3000 de lei.

În județul Botoșani, patru elevi au obținut media 10 la bacalaureat și opt la Evaluarea Națională. Rolul acestor stimulente oferite de către guvern au ca scop încurajarea performanței școlare.

Elevii din Botoșani care au luat media 10 la Evaluarea Națională, sunt: Neamțu Daria, Prițop Maria-Teodora, Mara-Elena și Stroici Andrei de la Colegiul Național ‘’Mihai Eminescu’’, Hemcinschi Lungu Andra, de la școala nr. 7 Botoșani, Aciocănesă Bianca-Ioana de la școala nr 17. Botoșani, Fodor Ruth-Estera de la școala ‘’Mihail Kogălniceanu’’ Dorohoi și Lisei Larisa-Claudia de la Liceul Pedagogic Botoșani.

La bacalaureat, au obținut nota 10: Ichim Daria, de la Colegiul Național ‘’A.T. Laurean’’, de la liceul ‘’Regina Maria’’ din Dorohoi: Ghicioc Flavia-Roxana, Hrițcu Alexandru-Andrei și Strețeanu Bianca. Toți fiind colegi în aceeași clasă.

Citeste si:

Facebook Comments