VIDEO! Preot şi inspector şcolar, stins din viaţă din cauza Covid-19

Virusul SARS-COV-2 a mai făcut o victimă. De această dată este vorba despre preotul Constantin Muha, care ieri a fost transferat de urgenţă cu elicopterul SMURD, în stare gravă, la un Spital din Iaşi. În vârstă de 52 de ani, acesta a fost director la Seminarul Teologic din Dorohoi şi în prezent, inspector şcolar de religie. Dumnezeu să îl ierte!


O nouă victimă pe lista Coronavirusului. A fost raportat un nou deces fulgerător în judeţul Botoşani. Preotul şi inspectorul şcolar Constantin Muha, s-a stins din viaţă în urma infectării cu acest virus cumplit. Botoşăneanul a fost diagnosticat cu noul Coronavirus în urmă cu cinci zile, iar ieri a fost transferat la Iaşi de urgenţă, cu elicopterul SMURD, deoarece starea sa de sănătate s-a agravat.


Din raportul său medical a reieşit faptul că pacientul prezenta bronşită cronică, sechele TBC, dar şi obezitate.


La 52 de ani, palmaresul profesional al preotului este unul impresionant şi de apreciat. A fost director al Seminarului Teologic “Sfântul Ioan Iacob” din Dorohoi, pentru mai bine de 25 de ani. Cât timp instituţia şcolară a fost condusă de el, aceasta a avut o evoluţie frumoasă şi continuă.

Iar odată cu debutul anului şcolar, preotul Constantin a fost inspector şcolar de religie.


Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean, care totodată i-au fost şi colegi răposatului preot, au transmis numai gânduri bune despre acesta şi compasiune şi putere familiei.

“ Şcoala botoşăneană este astăzi îndoliată şi tristă. Un om de o mare generozitate, modestie şi discreţie a devenit o frântură din veşnicia timpului. A călăuzit cu dragoste şi profesionalism paşii multor generaţii de liceeni, dar şi sufletele credincioşilor pe care i-a mângâiat cu o privire blândă, cu o vorbă, cu un sfat.
Transmitem întreaga noastră compasiune familiei îndoliate, rugându-ne la Dumnezeu să-i dea bunului nostru coleg odihnă veşnică! “

Trecerea în neființă a părintelui Constantin Muha este deplânsă și de
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Prefericitul Daniel care a transmis un mesaj familiei îndurerate.

”Am primit cu tristețe vestea trecerii din această lume, după o grea suferință, a părintelui profesor Constantin Muha, vrednic și dedicat slujitor al Bisericii Ortodoxe Române. În întreaga sa activitate, atât în calitate de profesor și director al Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Ioan Iacob” din Dorohoi, cât și în calitate de slujitor la sfântul altar, părintele Constantin Muha a lucrat cu râvnă, smerenie și dragoste, dedicându-și viața Bisericii lui Hristos și dând dovadă de credință puternică și devotament față de misiunea preoțească. La acest moment de întristare, adresăm gândul nostru părintesc de compasiune și consolare pentru dumneavoastră, familia părintelui profesor Constantin Muha, precum și pentru profesorii și elevii Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Ioan Iacob” din Dorohoi. Ne rugăm Domnului nostru Iisus Hristos, Cel înviat din morți, să așeze sufletul părintelui Constantin în lumina, pacea și iubirea Preasfintei Treimi!”


Dumnezeu să îl ierte şi să îl odihnească în pace!

Citeste si:

Facebook Comments