VIDEO! Prieteni pentru totdeauna

Și-au pus viața în slujba cetățenilor, au învățat cum pot să îi apere pe oameni dar și pe camarazii lor, au participat la numerose misiune pe care le-au dus la îndeplinire cu brio. Acum însă a venit vremea să renunțe la toate acestea, iar la vârsta pensionării să înceapă să se joace, așa cum fac toți cățeii. Vorbim despre cățelușele Obiva și Obuda, ajutoare de seamă ale jandarmilor, care au împlinit vârsta de 9 ani și au fost trecute în rezervă.

Patrupedele își vor petrece restul zilelor alături de jadarmii cu care au făcut echipă în cei 9 ani de activitate.

Obiva și Obuda, sunt două exemplempare superbe din rasa ciobanesc belgian, care au fost ajutoare destoinice pentru jandarmii botoșăneni. Au participat alături de conductorii lor la nenumărate misiuni. Au înfruntat ploile, nisorile, temperaturile extrem de scăzute sau foarte ridicate, numai pentru a-și îndepli cu credință datoriile. Obiva i-a fost un partener loial plutonierului major Ciprian Rotariu. Din anul 2011 au devenit camarazi și au făcut o echipă excepțională ducând cu brio la îndeplinire toate misiunile primite.

Cea mai dificilă și fierbinte misiune pentru Obiva?

La fel la Obiva și Obuda, tot un exemplar din rasa ciobănesc belgian, a paricipat cu credință și devotament în misiunile jandarmilor. Și ea a fost pensionată, iar următorii ani din viață și-i va petrece alături de cel care i-a fost partener, dar care a fost detașat la Piata Neamț.

Pentru ca misiunile în care sunt trimiși căței și conductorii lor să aibă rezultatele dorite este foarte important ca între cei doi să se creeze o legătură mai specială.

Iar după aproape 9 ani de misiuni și mult timp petrecut împreună, animelele și militarii devin de nedespărțit. Și tocmai de aceea, de cele mai multe ori patrupedele ajung să facă parte din familiile jandarmilor.

După trecerea în rezervă a celor două cățelușe, în padocul Inspectoratului Județean de Jandarmi au mai rămas 2 câine specializați pe patrulare și intervenția, iar alți doi cu vârste de 7 și 8 luni vor fi duși în decurscul acestui an la Sibiu, pentru a fi dresați.

Citeste si:

Facebook Comments