VIDEO! Prima şcoală închisă de Coronavirus

Şcoala nr. 1 din Dorohoi s-a închis! Este prima şcoală de la nivelul judeţului Botoşani care a trecut de la scenariul verde la scenariul roşu. Şi asta pentru că numărul de noi cazuri înregistrate în rândul elevilor a crescut alarmant. Numai ieri cinci copii au fost depistaţi pozitivi. Aceştia sunt copii care locuiesc într-un apartament social al DGASPC. În acest context, autorităţile au decis să închidă unitatea de învăţământ, iar copiii se află în spital unde sunt trataţi. Astăzi Grupul de Comunicare Strategică a raportat pentru a doua oară consecutiv peste 3.000 de noi cazuri de infectare în țară, iar la Botoşani sunt aproape 50.


Prima şcoală din Botoşani care a trecut la scenariul roşu este Şcoala nr. 1 din Dorohoi. Acolo au fost confirmaţi pozitivi mai mulţi elevi care locuiesc în apartamente ale Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului.

În total, cinci beneficiari care locuiesc într-un apartament social au fost declaraţi pozitivi pentru Coronavirus. Dintre aceştia, doi sunt elevi ai Şcolii nr. 1 din Dorohoi, unul este la Liceul Vlahuţă, unul la Seminar şi un altul la Şcoala Ion Pillat.


Starea pacienţilor este una stabilă în momentul de faţă, aceştia urmând a fi testaţi din nou peste două săptămâni potrivit protocolului.


Dacă situaţia epidemiologică de la nivelul ţării şi al judeţului o să permită revenirea la scenariul verde, Şcoala nr. 1 din Dorohoi se va deschide. Până atunci, toţii elevii vor participa la orele on-line.


Astăzi s-a înregistrat un nou record negativ în România. Reprezentanţii Grupului de Comunicare Strategică au raportat 3.186 de noi cazuri de infectare cu virusul SARS-COV.2, iar de la izbucnirea pandemiei și până astăzi 148.886 de români au fost diagnosticați cu coronavirus. Numărul deceselor puse pe seama virusului chinezesc, la nivel naţional, a ajuns la 5.299.

La Botoşani, în ultimele 24 de ore, s-au infectat cu acest virus 46 de botoşăneni, numărul total ajungând astfel la 1.881.


Menţionăm faptul că şase judeţe din ţară au depăşit pragul de 1,5 infectări pe mia de locuitori. Acestea sunt Bucureşti, Alba, Vâlcea, Iaşi, Bacău, Teleorman, Neamţ şi Vaslui.

Capitala ţării are coeficientul de infectare cumulat în ultimele 14 zile de 2,28, iar Vaslui de 1,59 raportat la mia de locuitori.

Citeste si:

Facebook Comments