VIDEO! Prima zi de “normalitate” pentru elevi

După aproximativ trei luni de cursuri on-line şi de distanţare fizică totală, astăzi elevii din anii terminali au revenit la şcoală. Însă nu s-au întors în calse pe care le știau. În situaţia actuală, totul a fost schimbat . În plus, elevii pot decide dacă preferă să continue cursurile de pregătire on-line sau să vină la şcoală pentru a studia.

O zi ca oricare alta s-ar putea spune. Însă în situaţia actuală lucrurile nu mai stau aşa. Începând de astăzi şi până pe 12 iunie elevii din ani terminali vor merge, la alegerea lor, la şcoală pentru a se pregăti pentru examenele naţionale. Pentru a le oferi atât elevilor, cât şi cadrelor didactice un spaţiu sigur şi propice desfăşurării orelor de pregătire, reprezentanţii şcolilor au luat măsuri. În curtea şcolii elevii sunt aşteptaţi de omul de serviciu, care va verifica dacă distanţarea socială este respectată.

La intrarea în şcoală, elevului i se acordă o nouă mască şi i se va lua temperatura. La fel, când iese din şcoală, aruncă masca primită la intrare şi primeşte una nouă. Pe holurile şcolii şi în fiecare sală de clasă sunt puse recipiente cu dezinfectant.

În ciuda pandemiei de Coronavirus, cadrele didactice au răspuns pozitiv la revenirea la şcoală.

O parte din elevi au ales să rămână acasă pentru a se pregăti on-line, dar cei mai mulți au preferat să vină la şcoală.

Înainte de a intra în incinta şcolii, elevii trebuie să urmeze un traseu bine stabilit, iar cei care intră nu se intersectează cu cei care ies. Astfel, fiind realizat un traseu diferit pentru elevii care ies din şcoală.

Din punctul de vedere al Mihaelei Prăjinariu, director la Colegiul Naţional “A.T. Laurian”, elevii nu trebuie priviţi neapărat ca o generaţie de sacrificiu. Situţia prin care cu toţii am trecut ar trebui să ne înveţe să fim mai uniţi şi să sprijinim elevii.

Din prima zi de revenire la cursuri, elevii au dat dovadă de înţelegere. Ei au respectat ora la care au fost programaţi şi măsurile impuse.
Revenirea la şcoală pentru elevi este un lucru poate chiar benefic. Deşi trebuie să fie mai retraşi, adică să stea la distanţă faţă de colegi, nu ar fi un impediment pentru socializare.

Toată această perioadă de pregătire poate fi privită ca un fel de simulare. Astfel, elevii se obişnuiesc cu purtarea măştii de protecţie într-un spaţiu închis pentru mai mult timp. Lucru care este destul de dificil.
Elevii din anii terminali mai au puțin timp la dispoziţie pentru a se pune la punct cu materia ce intră în programa de examen.

Citeste si:

Facebook Comments