VIDEO! Primar destituit din cauza unor afaceri

Un primar din județul Botoșani și-a pierdut mandatul! Este vorba de primarul comunei Cristinești, Marinel Stredie. În cursul zilei de marți, prefectul a emis un ordin de încetare a mandatului în urma unei decizii a Curții de Casație și Justiție. Marinel Stredie a fost cercetat de Agenția Națională Anticorupție pentru un conflict de interese. Ordinul emis de prefect poate fi atacat.

A rămas fără funcția de primar cu câteva luni înainte de finalizarea mandatului! Marinel Stredie, primar cu state vechi la Cristinești, a fost destituit de către prefectul Dan Șlincu în urmă cu câteva ore.

S-a ajuns în această situație după ce, Agenția Națională de Integritate a depistat că Marinel Stredie este în conflict de interese.

Mai precis, a ieșit la iveală faptul că Primăria Cristinești a încheiat trei contracte de servicii cu firma Agromec Dragalina, societate unde primarul Stredie era acționar majoritar iar soția sa gestionar. Valoarea contractelor plătite de primărie către firma primarului a fost de aproape 36 000 de lei.

Raportul Agenției Naționale Anticorupție a ajuns la Instituția Prefectului în 2013 iar primarul Marinel Stredie a contestat raportul în instanță. Abia în 2019, în urma deciziei Înaltei Curți de Casație și Justiție, raportul ANI a rămas definitiv. Pe lângă pierderea mandatului, primarul nu mai poate ocupa o funcție demnitate publică pe o perioadă de trei ani de la încetarea acestuia.Ordinul prefectului poate fi atacat în instanță în termen de 10 zile.

Funcția de primar a comunei Cristinești va fi preluată de viceprimar.

Citeste si:

Facebook Comments