VIDEO! Problema secetei la Botoșani, discutată cu Ministrul Agriculturii

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Nechita Oros a revenit astăzi la Botoșani. Oficialul de la capitală s-a întâlnit reprezentanți ai instituțiilor de agricultură din județ, fermieri, reprezentanți de asociații, procesatori și crescători de animale, cu care a dezbătut diverse probleme legate de activitatea acestora.

Printre altele, ministrul agriculturii a discutat și despre problema secetei, cum pot despăgubiți agricultorii afectațui de acest fenomen, dar și despre sistemele de irigații din țară.

Adrian Nechita Oros a revenit la Botoșani, după nici șase luni de la prima sa vizită din postura de ministrul al Agriculturii și Dezvoltării Rurale. De acestă dată, oficialul de la capitală a dorit, printre altele, să vadă care sunt efectele secetei în județul Botoșani, cât de afectați sunt fermierii și cum pot fi despăguți oamenii.

Adrian Oros a vorbit și despre sisteme de irigații de la nivel național, a căror reabilitare a început acum patru ani, dar care nu pot fi folosite e fermierii români.

Adrian Oros a declarat că o mare parte dintre culturi au fost deja afectate din cauza lipsei de precipitații. Acesta nu a putut oferi încă un răspuns despre sumele cu care vor fi despăgubiți fermierii ale căror culturi au fost afectate de secetă.

Ministrul Agriculturii a mai declarat că în acest an vor fi alocați 240 de milionae de lei pentru infrastructura principală a sistemelor de irigații, din bani de la bugetul de stat. Pe lângă asta, alți 43 de milioane de euro, atrași de către Asociațiile de Udători din România, vor fi investiți pentru reabilitarea sistemelor de irigații secundare.

De dimineață în Sala mare a Prefecturii, a avut loc o întâlnire cu reprezentanții Direcției Agricole, Agenția de Plăti si Interventii in Agricultura, ANIF, AFIR, producători locali și reprezentanți ai Asociației Cultivatorilor de Cereale, Cristian Andrici, directorul Stațiunii Popauti- Ionica Nechifor dar și cu reprezentanți din domenioul piscicol, Gheorghe Nistor.

Citeste si:

Facebook Comments