VIDEO! Procesiune inedită. Moaştele Sfintei Parascheva aduse la Botoşani

În plină pandemie de Coronavirus, credincioşii vor fi părtaşi la o procesiune inedită. Duminică, când va fi sărbătoarea Floriilor, va fi adusă la Botoşani racla cu moaştele Sfintei Parascheva de la Catedrala Mitropolitană din Iaşi. Moaştele Sfintei Cuvioase vor trece prin Botoşani şi prin mai multe localităţi din judeţ.

De această dată, credincioşii nu vor putea participa decât de la geamul locuinţei, de la poarta casei sau din balcon, de unde se vor putea ruga pentru sănătate şi bunăstare în vremuri grele.

De Florii, sărbătoare mare în rândul poporului român, la Botoşani vor fi aduse moaştele Sfintei Parascheva.

Duminică, când credincioşii obişnuiau să iasă pe stradă la plimbare, să meargă la slujbă şi să sărbătorească alături de cei dragi, aceştia sunt nevoiţi să stea în case. Însă vor sta în case pentru binele lor şi al semenilor.
Racla cu moaştele Sfintei Parascheva este adusă pentru credioncioşii botoşăneni la decizia Mitropolitului Moldovei, Înaltpreasfinţitul Teofan.

În contextul pandemiei de Coronavirus, credincioşii nu vor participa, dar își vor putea înălța rugăciunile de la geam, de la poarta gospodăriei sau din balconul locuinţei. Astfel că, moaştele vor ajunge în Botoşani, însă până să ajungă aici, Sfânta Parascheva va fi purtată prin mai multe localităţi din judeţul Botoşani. Convoiul de maşini, format din preoţi, va trece prin Ilişeni, Dămideni, Româneşti, Bobuleşti, Bădiuţi şi Ştefăneşti.

De aici, la ora 10:00 se va pleca spre Guranda, Truşeşti, Drislea, Vânători, Silişcani, Victoria, Stăuceni şi va ajunge, în final, iar la Botoşani.

În intervalul orar 11:00-15:00, se va trece prin faţa mai multor Biserici din municipiu. Urmând ca mai apoi, în jurul orei 17, să se îndrepte înapoi spre Iaşi pe la Mănăstirea Sfânta Cruce de la Lebăda, Mănăstirea Zosin şi prin localităţile Copălău, Nicolae Bălcescu, Flămânzi, Prăjeni şi Miletin.

Înaltpreasfinţitul Teofan a luat această decizie pentru a întâmpina nevoile religiose ale enoriaşilor.

Citeste si:

Facebook Comments