VIDEO! Profesor dat afară din examen pentru tentativă de fraudă

După ce elevii au scăpat de emoțiile examenelor a venit și rândul cadrelor didactice, care ieri au avut proba scrisă din cadrul examenului de titularizare din acest an. Însă, nu toţi candidaţii înscrişi s-au prezentat, iar unii au încercat să şi copieze. Totodată, pentru a doua şansă a Examenului de Bacalaureat s-au înscris sute de elevi care în prima rundă nu au avut rezultate pozitive şi vor să îşi mai încerce norocul. În perioada 24-27 august vor avea loc probele scrise.

Ieri a avut loc proba scrisă e Examenului de Titularizare din acest an. Dacă unii s-au descurcat foarte bine, alții nu au fost atât de pregătiți pentru a treceer de acestă treaptă, rezultatele nu au fost tocmai pe măsura aşteptărilor. Emoţiile au fost mari pentru 514 candidaţi prezenţi la examen, din cei 570 înscrişi.

Cele 57 cadre didactice retrase nu s-au prezentat din motive personale sau medicale. Unul dintre aspiranții la un post de profesor a fost eliminat din examen, după ce a încercat să copieze. Pentru gestul său acesta nu mai are dreptul de a fi repartizat pe post în acest an şcolar. Primele rezultate vor fi afişate în data de 4 august, la sediul Inspectoratului Şcolar şi pe site-ul titularizare.edu.ro Contestaţiile pot fi depuse electronic sau la sediul inspectoratului în ziua afişării rezultatelor, până la ora 21.00, dar şi a doua zi până la ora 12.00. Rezultatele finale se vor afla pe data de 11 august.

În acestă perioadă au avut loc și înscrierile la bacalaureatul tomnaticilor. Pentru a doua sesiune de Bacalaureat s-au înscris 887 de elevi, care nu au reuşit să promoveze la prima sesiune. Examenul, de această dată, se va susţine doar în cinci centre. Şi anume Colegiul Economic “Octav Onicescu”, Liceul “Alexandru cel Bun”, Colegiul Tehnic “Gheorghe Asachi”, Liceul “Regina Maria” din Dorohoi şi Liceul “Ştefan cel Mare şi Sfânt” din Vorona. Probele sunt programate în perioada 24-27 august, urmând ca rezultatele să le primească pe 2 septembrie. În aceeaşi, în intervalul orar 14.00-20.00, candidaţii nemulţumiţi de calificativele acordate de profesorii corectori vor putea depune contestaţiile. Rezultatele finale vor fi afişate pe 5 septembrie.

Citeste si:

Facebook Comments