VIDEO! Profesorii evită să mai supravegheze examenul de BAC

Se spune că paza bună trece primejdia rea. Ei bine, zicala se aplică mănușă și când vine vorba de examenul de bacalaureat. Ca să nu fie tentați să arunce privirea în alte direcții decât în foaia de examen, absolvenții sunt atent supravegheați atât de dascăli cât și de camerele de supraveghere amplasate în fiecare clasă. Profesorii sunt însă total dezamăgiți de recomepnsa financiară pentru zilele de examen și vin atât la supravegheat cât și la corectat mai mult de nevoie decât de voie.

Profesorii ar prefera să scape de corvoada de a fi supraveghetori sau corectori la examene pentru că stresul este mare iar recompensa financiară nesemnificativă. Pentru buna desfășurare a examenelor, nu au încotro. Așadar, în zilele de examen profesorii sunt în sala de curs la ora 7 dimineață și pleacă după ora 13.00 iar pentru asta primesc în mână puțin peste 30 de lei.

În 2008 profesorii obțineau venituri mai mari în calitate de examinatori și corectori, decât anul acesta.

Cadrele didactice care, în perioada examenului, comit fapte cu caracter infracțional, respectiv furnizarea rezolvărilor subiectelor, înlocuiri de lucrări, falsificări de lucrări riscă să fie cercetate penal.

Citeste si:

Facebook Comments