VIDEO! Programările pentru imunizare, epuizate

Programările pentru vaccinare, epuizate până pe opt februarie. O parte dintre botoşănenii care și-au dorit să se imunizeze la începutul celei de-a doua etape au rămas pe dinafară și deocamdată nu se mai pot programa pentru a se vaccina împotriva virusului SARS-COV-2. Şi asta pentru că producătorul nu mai poate face un număr atât de mare de vaccinuri cum era preconizat. Astfel, România nu mai poate importa atât de multe doze de vaccin.

Însă, cum a fost posibil şi în prima etapă, s-ar putea să fie pacienţi care să nu se prezinte la vaccinare sau să amâne programarea. Astfel, în locul unuia dintre aceştia va putea fi programată altă persoană pusă pe lista de aşteptare.

Astăzi direcția de Sănătate Publică a raportat alte 80 de noi cazuri de coronavirus. Dintre acestea, 27 sunt în municipiul Botoșani, iar 10 în municipiul Dorohoi. Rata de infectarea la nivelul județului este de 1, 54 la mia de locuitori.

La nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 3.000 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2. de iei și până astăzi, la nivel național, au fost raportate 11 6 decese, iar în unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 8.240.

Dintre acestea, 1.054 sunt internate la ATI.  Până la această dată s-au înregistrat 700.898 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, dintre care 635.871 de pacienți au fost declarați vindecați.

Citeste si:

Facebook Comments