VIDEO! Programul Let’s start up afacerea ta”

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură a lansat oficial programul “Let’s start up afacerea ta”, prin care botoşănenii pot învăţa cum să pornească o afacere şi chiar să primească bani pentru asta. Timp de 60 de ore, cât durează cursurile, vor afla cum să scrie un plan de afaceri iar la sfârşit, cele mai bune primesc maxim 40.000 de euro, totul fără nicio contribuţie proprie.

Înscrierile au început de la jumătatea lunii februarie dar până acum s-au ocupat doar jumătate dintre cele aproximativ 130 de locuri disponibile. Azi la conferinţa de lansare şi informare au participat toţi cei care s-au înscris. Au aflat cum funcţionează programul, care sunt paşii şi la ce să se aştepte. Totul începe cu un curs la care prezenţa este obligatorie.

Apoi, la final, dacă mai vor, botoşănenii trebuie să depună un plan de afaceri cu ideea lor, plan pe care învaţă cum să-l facă în cadrul acestor cursuri.

Câştigătorii primesc banii în două tranşe. Aproximativ 70 la sută sub formă de avans şi restul după ce reuşesc să pună pe picioare afacerea. Însă lucruile nu se opresc aici. Din partea Camerei, noii antreprenori vor primi şi sprijin sau consultanţă, dacă au nevoie.

Mai mult, înainte să înceapă, trebuie să facă un stagiu de practică la o firmă cu același fel de activitate. Acestea vor avea loc în alte judeţe, la firme asemănătoare, iar cheltuielile vor fi suportate tot de instituţie.

Astăzi a avut loc prima sesiune de informare. Urmează alte patru, cu ajutorul cărora reprezentanţii instituţiei speră să se ocupe toate locurile.

 

Citeste si:

Facebook Comments