VIDEO! Protest disperat la Maternitate

Protest disperat al cadrelor medicale care activează la Secția de Obstretică și Ginecologie a Spitalului Județean Botoșani. Angajații au primit dispoziție să părăsească unitatea sanitară, însă spun că nu au primit nicio hârtie oficială, ci doar o informare pe WhatsApp. Asta însemna ca persoanelul medical, să scoată toți bebelușii și mămicile și să le ducă la Dorohoi sau pe alte secții. Disperați, medicii spun că nu își asumă acestă responsabilitate.

Cadrele medicale de la Maternitatea din Botoșani au ieșit din nou în fața unității spitalicești. După inițial autoritățile au anunțat că Maternitatea va deveni Spital Covid, la câteva zile s-a luat decizia ca Spitalul Municipal din Dorohoi să fie transformat în spital pentru îngrijirea pacienților diagnisticați cu coronavirus. La nici două zile, însă s-a revenit asupra deciziei și s-a stabilit ca până la urmă locul în care se nasc copiii să fie spital pentru COVID 19.

Astăzi, cadrele medicale de la Maternitate au primit, pe whatsapp dispoziție să părăsrească unitatea sanitară, să scoată mămicile și bebelușii nou născuți și să îi ducă la Dorohoi.

Cu lacrimi în ochi, medicul Maria Olaru a spus că nu își dorește ca Botoșaniul să repete greșeala Sucevei și că Maternitatea ar fi trebuit păstrată curată.

Cadrele medicale mai afirmă că înainte de a primi ordine oficiale s-au luat măsuri în cadrul Maternității. S-au creat 2 culoare pentru pacientele noncovid dar și pentru cele cu coronavirsu sau femei care au intrat în contact cu persoane confirmate pozitiv cu COVID 19.

Un alt medic spune că personalul medical de la MAternitate își va face treaba oricunde,dar vor să fie trimiși conform unor ordine oficiale.
Cadrele medicale ar fi trebuit să părăsească unitatea de astăzi la amiază. Rămâne de văzut ce se va întâmpla cu mămicile și nou născuții internați la acest moment dar și unde vor naște viitoarele mămici.

Citeste si:

Facebook Comments