VIDEO! Protest pentru drepturile personalului medical

Cadrele medicale au spus stop şi îşi cer drepturile. Vor să primească ceea ce merită pentru lupta lor zilnică împotriva virusului Covid-19. În acest sens, astăzi peste 50 de cadre medicale au protestat, în Piaţa Revoluţiei din municipiu, în faţa Palatului Administrativ, pentru o schimbare şi pentru drepturi. Principalul motiv al acestui protest îl reprezintă acordarea pensiei de urmaş în cazul cadrelor medicale decedate din cauza Covid-19.


Membrii Federaţiei “Solidaritatea Sanitară” din Botoşani au spus că nu se mai poate aşa şi au ieşit în stradă, iar astăzi zeci de protestatari şi-au strigat oful în fața Palatului Administrativ. Oamenii vor să îşi revendice drepturile, printre care se numără şi acordarea pensiei de urmaş în cazul colegilor din prima linie care au decedat în urma infectării cu virusul SARS-COV-2. Un caz care a marcat întreaga comunitate botoşăneană este cel al Lenuţei Buta.

Pensia de urmaş ar trebui să reprezinte 75% din salariul aflat în plată la momentul decesului salariatului.


Unii deşi merg înainte cu speranţa în suflet, se aşteaptă ca totuşi lucrurile să rămână exact cum le-au lăsat. Protestatarii au mers cu fruntea sus, cu o listă de revendicări pe care au prezentat-o prefectului judeţului, Dan Nechifor.


Potrivit celor spuse de reprezentanţii Federaţiei “Solidaritatea Sanitară” din Botoşani, de la începutul stării de alertă şi până în prezent condiţiile de muncă s-au înrăutăţit semnificativ, iar sarcinile de muncă au crescut până aproape de dublare. Lucrătorii din spitalele publice din judeţul Botoşani, cât şi de la nivel naţional, nu au primit nici un drept suplimentar pe perioada stării de alertă.


După aproximativ două ore jumătate de protest şi după aproape o oră de discuţii, reprezentantul Federaţiei “Solidaritatea Sanitară” le-a luat protestatarilor o piatră de pe inimă.


Reprezentanţii Federaţiei “Solidaritatea Sanitară” au încredere că autorităţile nu vor lăsa promisiunile neonorate şi în cel mai scurt timp vor rezolva problemele pe care personalul din linia întâi le-a prezentat.

Citeste si:

Facebook Comments