VIDEO! Prutul încă monitorizat de autorități

Barajul de la Stânca Costești, cel mai mare din Moldova va rezista urgiei pornite în Ucraina. Cel puțin asta susține ministrul Mediului, Costel Alexe, ajuns la Rădăuți Prut după inundațiile și avertizările de cod roșu de săptămâna trecută. Acesta este convins că mega-construcția din nordul județului Botoșani va reuși să salveze teritoriile din aval, de inundanții catastrofale.

După vizita de la începutul săptămânii trecute la Stânca Costești, ministrul Mediului, Costel Alexe a revenit la Botoșani vinerea trecută. De această dată oficialul guvernamental a ajuns la Rădăuți Prut, o zonă afectată de inundații și aflată mult timp sub cod roșu de inundații.

Cea mai mare îngrijorare este reprezentată încă de viitura uriașă de pe râul Prut pornită din Ucraina. Ministrul se arată încrezător în capacitatea barajului de la Stânca Costești, o mega-structură realizată în perioada comunistă.

Totodată ministrul a lansat și o serie de promisiuni la Rădăuți Prut. Acesta garantează oamenilor că vor fi despăgubiți după inundații.
Zona este monitorizată în continuare de reprezentanții ISU, mai ales că pericolul nu a trecut.

Răduți Prut dar și zone precum Oroftiana sau Baranca Hudești se află în calea inundanțiilor de pe râul Prut. La Rădăuți Prut un afluent al Prutului a făcut prăpăd în satul Rediu.

Citeste si:

Facebook Comments