VIDEO! Puhoaiele au produs pagube de 2 milioane de euro

Case distruse, drumuri inundate, oameni disperați și lipsiți de speranță! Asta au lăsat în urmă puhoaiele de apă care au inundat mai multe localități din județul Botoșani. Instituția Prefectului a centralizat distrugerile de pe raza județului și urmează să înainteze un raport la Guvern în vederea alocării de despăgubiri.

Începutul acestei veri a fost unul dezastruos pentru o parte din județul Botoșani! Căderile însemnate de precipitații au produs pagube însemnate atât în gospodăriile oamenilor cât și pe spațiile publice. Au fost distruse drumuri județene, comunale, poduri, podețe, terenuri agricole, iar la Prăjeni, o parte din drumul ce străbate localitatea, s-a surpat.

Astăzi, la orele prânzului, a fost convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență și prezentată situația pagubelor înregistrate.

Din cauza depășirii debitelor, malul dreptal râului Prut a suferit eroziuni iar valoarea reparațiilor depășește 77 milioane de lei.

Probleme deosebite s-au semnalat în localitatea Prăjeni. Acolo mai multe locuințe au fost inundate și s-a produs o alunecare de teren .

În acest sens, urmează să fie făcută o expertiză tehnică.

Membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență au aprobat și alocarea unei locuințe modulare unei persoane din Văculești, a cărei casă a fost distrusă de ape.

Bilanțul pagubelor va fi transmis la Guvern iar în cel mai scurt timp, ar urma să fie alocate și despăgubirile.

Citeste si:

Facebook Comments