VIDEO! Puțin mai aproape de tramvaiele noi

S-a semnat contractul de finanțare pentru achiziția de noi tramvaie pentru urbea botoșăneană. Asta nu înseamnă însă că de mâine, vagoanele galbene, măcinate de vreme, vor fi scoase de pe șină.

Practic, urmează să fie stabilită o firmă de la care se va face achiziția iar având în vedere că sunt două societăți înscrise la licitație, nu este exclus să existe și contestații. În plus, înainte ca vagoanele să ajungă la Botoșani va trebui reabilitată și calea de rulare .

Cale lungă până la călătoriile cu tramvaie noi, la Botoșani. La Ministerul Dezvoltării a fost făcut însă în aceste zile un mic pas spre achiziția de vagoane pentru mai multe județe din țară, printre care și Botoșani.

Licitația este în desfășurare iar două firme, una turcească și una românească, s-ar fi înscris pentru a furniza tramvaiele. Dacă lucrurile decurg conform graficului, va fi desemnată o firmă câștigătoare care are termen de doi ani de zile pentru livrarea tramvaielor. La polul opus, într-un scenariu negativ, firma care va pierde licitația ar putea depune o contestație iar termenul de livrare a tramvaielor se va prelungi.

Dalele de beton urmează să fie scoase și va fi construită o nouă infrastructură care să producă mai puțin disconfort cetățenilor.

Valoarea de achiziție a tramvaielor este de peste 86 de milioane de lei.

Citeste si:

Facebook Comments