VIDEO! Recomandări împotriva răspândirii gripei

Este oficial! Ministerul Sănătăţii a decretat epidemie de gripă în toată ţara!
Astfel că, Direcţia de Sănătate Publică din Botoşani oferă cetăţenilor o serie de recomandări pentru a preveni răspândirea virusului.

La începutul acestei săptămâni Direcția de Sănătate Publică anunța că numărul cazurilor confiramte de gripă, la nivelul județului Botoșani a crescut de trei ori. Iar pentru că trendul este la fel în toată țara, Ministerul Sănătății a decretat oficial epidemie de gripă în România.

Astfel, pentru a preveni răspândirea virusului gripal specialiștii Direcţiei de Sănătate Publică au o serie de recomandări de care botoșănenii trebuie să țină neapărat cont. Oamenii sunt sfătuiți să consulte medicul de familie în caz că prezintă simptome de gripa, să evite aglomeraţiile și să utilizeze batiste de unică folosinţă. Persoanele care prezintă simptome asemănătoare gripei să se izoleze în mod voluntar la domiciliu, să respecte igiena adecvată a mâinilor şi să continue vaccinarea antigripale.

Printre altele, se recomandă ca în orice tip de colectivitate să se realizeze triajul epidemiologic la începutul zilei şi să se raporteze Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică.

În şcoli este indicat să se suspende integral sau parţial cursurile dacă apar mai mult de 3 cazuri cu suspiciune de gripă.

Ministerul Educaţiei şi Cercetării recomandă amânarea manifestărilor sportive sau culturale, iar cadrele didactice trebuie să menţină legătura cu părinţii elevilor pentru a identifica din timp semnele de îmbolnăvire şi să adopte măsurile necesare.

Citeste si:

Facebook Comments