VIDEO! Reguli noi pregătite pentru parcarea de la piață

Gata cu gratuitatea în parcarea de la Piața Centrală. În cel mai scurt timp, botoșănenii și comercianții de la piață vor trebui să bage bani în parcometre pentru a putea staționa în cele două parcări. La Primărie a avut loc o dezbatere publică iar regulamentul care vizează administrarea acestei parcări va suporta modificări. Ca un element de noutate, parcarea subterană ar putea fi dotată cu o barieră modernă iar riveranii vor putea să își achiziționeze abonamente speciale pentru a beneficia de această parcare.

După 5 ani de gratuitate, parcarea de la Piața Centrală va fi cu plată.
În cursul zilei de miercuri, la Primărie a avut loc o dezbatere publică privind regulamentul de funcționare al acestei parcări. Atât reprezentanții Eltrans, societatea ce ar urma să administreze parcarea, cât și cetățenii din zona pieței, au venit cu amendamente.

Viceprimarul Cosmin Andrei a precizat că susține solicitarea cetățenilor din zonă, respectiv alocarea unui număr de locuri pentru riverani în baza unor abonamente. Acestea ar urma să fie eliberate doar în baza buletinelor de identitate.

Inițial, directorul Eltrans, Victor Ivănescu a respins propunerea pe motiv că parcarea subterană ar trebui să fie deschisă 24 din 24, fapt ce ar genera costuri suplimentare.

Viceprimarul a venit însă cu o soluție care funcționează perfect în alte orașe din țară, și anume montarea unui sistem modern cu barieră care să recunoască numerele de înmatriculare. Cu ajutorul acestui dispozitiv, pe timpul nopții în parcarea subterană vor avea acces doar riveranii .

Consilierii locali urmează să aprobe regulmentul cu amendamenele propuse iar apoi societatea Eltrans să preia parcarea.

Citeste si:

Facebook Comments